Ik kan niet inloggen op een externe website, zoals Zorgmail of het PGB Portaal?

Antwoord

De certificaten van VECOZO worden door sommige verzekeraars en zorgkantoren gebruikt als toegangsmiddel voor hun eigen websites en toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn Zorgmail en het PGB Portaal *. Er wordt dan gebruik gemaakt van VECOZO Single Sign On (SSO).

Bij een SSO-toepassing wordt het VECOZO-certificaat gebruikt als ‘sleutel’ voor toegang tot de website van een externe partij. Er kan op zo’n website echter niet met elk willekeurig VECOZO certificaat worden ingelogd - de beheerder van de betreffende site zal uw certificaat (gebruikersnummer) eerst van toestemming en de juiste rechten / mogelijkheden moeten voorzien. VECOZO staat hier verder helemaal buiten – wij bepalen alleen wat u met onze certificaten op onze eigen website mag.

Als u met uw VECOZO-certificaat niet kunt inloggen op een externe website als Zorgmail of het PGB Portaal, controleer dan of u met uw certificaat wél kunt inloggen op www.vecozo.nl. Is dat het geval en kunt u niét op de andere site inloggen, neem dan contact op met de beheerder van die site. VECOZO kan u hier niet bij helpen.

Kunt u ook niet inloggen op de VECOZO-website, dan is uw certificaat niet of niet goed meer geïnstalleerd op de pc waarmee u probeert in te loggen. Zie Ik kan niet inloggen op de website van VECOZO voor de mogelijke oorzaken daarvan.

* Een stappenplan voor zorgverleners voor het inloggen op het PGB Portaal vindt u op www.mijnpgb.nl.