Hoe kan ik inloggen met de UZI-pas?

Antwoord

Om in te loggen bij VECOZO met de UZI-pas is het van belang dat de UZI-pas eenmalig gekoppeld wordt aan uw persoonlijke certificaat. Alleen UZI-passen welke op naam (natuurlijk persoon) zijn uitgegeven kunnen gekoppeld worden aan een persoonlijk certificaat.

Let op: er kan maar één certificaat aan een Uzi-pas gekoppeld worden.

Er zijn twee situaties mogelijk.

U bent als gebruiker bij VECOZO bekend

Wanneer u een persoonlijk certificaat heeft, bent u bij VECOZO bekend als gebruiker. Bij het verstrekken van het certificaat hebt u destijds het gebruikersnummer en de pincodebrief ontvangen. Uw 14-cijferige gebruikersnummer verschijnt na inloggen rechtsboven in het scherm onder uw naam. Om de UZI-pas te koppelen heeft u de pincode en het gebruikersnummer nodig.

Om de UZI-pas te koppelen met uw persoonlijke certificaat van VECOZO volgt u onderstaande stappen. U kunt de UZI-pas koppelen in de browsers Google Chrome, Edge of Mozilla Firefox.

1. Kies rechtsboven op het scherm voor de knop ‘Inloggen’.

2. Klik tweemaal op de knop ‘Volgende’, in het volgende scherm wordt een overzicht gegeven van alle UZI-passen en certificaten die op uw computer zijn geïnstalleerd.

3. Selecteer de juiste UZI-pas en klik op ‘OK’.  Er wordt u nu gevraagd de pincode in te vullen van uw UZI-pas. Dit is de pincode die u bij uitgifte van uw UZI-pas heeft verkregen, dus niet de pincode van VECOZO. Klik vervolgens op ‘OK’.

De eerste keer dat u dit doet komt u in het scherm “registreren certificaat". U gaat nu de UZI-pas registreren met behulp van het gebruikersnummer en de pincode die u van VECOZO hebt ontvangen.

4. Kies voor de knop ‘Volgende’.

5. Voer het 14-cijferig gebruikersnummer in bij ‘VECOZO nummer’. Kies voor de knop ‘Volgende’.

6. Kies nogmaals voor ‘Volgende’.

7. Voer vervolgens de pincode in die u van VECOZO heeft ontvangen. U heeft twee pincodes ontvangen: één van het UZI-register en één van VECOZO. Dit zijn niet dezelfde pincodes! Als problemen hebt met de UZI-pincode dient u contact op te nemen met het UZI-register.

8. Kies na het invoeren van de pincode voor de knop ‘Volgende’. De registratie is nu voltooid; de VECOZO-gebruiker is aan de UZI-pas gekoppeld. VECOZO registreert automatisch dat u voortaan met de UZI-pas inlogt.

9. Kies voor ‘Inloggen’ om op het VECOZO-portaal in te loggen.

U bent niet als gebruiker bij VECOZO bekend

Uw contactpersoon voor VECOZO kan een gebruikersnummer en pincode voor u  aanvragen bij Support.