Hoe plaats ik een back-up terug?

Antwoord

Dat hangt af van de browser waarin u het certificaat wil terugplaatsen.

In Google Chrome of Microsoft Edge

Volg onderstaande stappen:

1. Dubbelklik met uw muis op het back-up bestand
  2. De Wizard Certificaat importeren start; klik op ‘Volgende’.

3. De bestandsnaam staat al ingevuld, klik op de knop ‘Volgende’.
  4. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat is ingesteld bij het maken van de back-up of kopie; vul dit in.

Afbeelding 1

5. Onder het wachtwoordveld staan keuze-opties. Vink de opties aan:
    - Deze sleutel als exporteerbaar aanmerken (Engels: Mark this key as exportable)
    - Alle uitgebreide eigenschappen toevoegen (Include all extended properties)
    Klik op ‘Volgende’.

6. Selecteer de optie “Automatisch het certificaatarchief selecteren... (Automatically select...)”. En klik op volgende.

7. U ziet een samenvatting van de vorige stappen. Klik op ‘Voltooien (Finish)’.
In Mozilla Firefox

Volg onderstaande stappen:

1. Ga naar de Firefox opties via Menu (de drie streepjes). Kies voor Privacy & Beveiliging > menu item Beveiliging > naar het submenu item Certificaten. Kies voor het menu Geavanceerd. Klik op 'Certificaten bekijken' om de lijst met certificaten te openen.
  2. Selecteer het tabblad ‘Uw certificaten’ en klik op 'Importeren'.
  3. Blader naar de locatie waar uw back-upbestand staat (te herkennen aan de extensie .p12 of .pfx). Selecteer het bestand en klik op openen.
  4. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat u heeft opgegeven tijdens het maken van de back-up. Voer het wachtwoord in en klik op OK.
  5. Het certificaat is nu met behulp van de back-up geplaatst en klaar voor gebruik.
In Safari

Volg onderstaande stappen:

1. De snelste en makkelijkste manier om naar het certificaat in Safari te gaan is om de ‘Sleutelhangertoegang’ te openen via de zoekfunctie van uw Apple computer. Voor de zoekoptie gebruikt ‘Command + spatie’. Typ in het zoekveld ‘Sleutelhangertoegang’ om deze te openen.

2. Open ‘Sleutelhangertoegang’ en kies voor ‘Inloggen’ en vervolgens voor ‘Mijn certificaten’.
  3. Sleep het te importeren certificaat hier in
  4. Voer het wachtwoord in wat u gekozen hebt bij het exporteren.
  5. Het certificaat is nu met behulp van de back-up geplaatst in de browser en klaar voor gebruik.