Let op: Bij 'Inloggen' ziet u de optie eHerkenning. Dit inlogmiddel is voorlopig alleen beschikbaar voor pilotdeelnemers. Meer weten?

Welke berichten verstuur ik en ontvang ik via Declareren 2.0?

Antwoord

De GDS801 is een generieke declaratiestandaard. Deze standaard wordt op dit moment alleen gebruikt door de GGZ/Forensische zorg. Op termijn zal dit uitgebreid worden met andere zorgsoorten.

De volgende soorten declaratie -berichten worden door de zorgaanbieder aangeleverd:

• GDS801 – GGZ/Forensische Zorg declaratie

De volgende soorten retour-berichten worden door de zorgverzekeraar/zorgkantoor of Dienst Justitiële Inrichtingen aangeleverd:

• GDS802 – GGZ/Forensische Zorg retourinformatie
  • Aanvullende retourinformatie (.pdf, .txt, .xlsx, .zip of.csv)

Via de webservice moeten bestanden gezipt zijn en mag elke zip slechts 1 bestand bevatten. Het bestand in een zip mag niet groter dan 500MB zijn.

Algemeen

Indienen en opzoeken

Afhandeling declaraties

Softwarepartijen

Zorgverzekeraars