Hoe kan ik inloggen met de UZI-pas?

Antwoord

Om de UZI-pas te koppelen met uw persoonlijke certificaat van VECOZO volgt u onderstaande stappen. Alleen UZI-passen welke op naam (natuurlijk persoon) zijn uitgegeven kunnen gekoppeld worden aan een persoonlijk certificaat. U kunt de UZI-pas koppelen in de browsers Internet Explorer of Mozilla Firefox.

1. Kies rechtsboven op het scherm voor de knop ‘Inloggen’.

2. Klik tweemaal op de knop ‘Volgende’, in het volgende scherm wordt een overzicht gegeven van alle UZI-passen en certificaten die op uw computer zijn geïnstalleerd.
  3. Selecteer de juiste UZI-pas en klik op ‘OK’. De eerste keer dat u dit doet komt u in het scherm “registreren certificaat”
    U gaat nu de UZI-pas registreren met behulp van het gebruikersnummer en de pincode die u van VECOZO heeft ontvangen.

4. Kies voor de knop ‘Volgende’.

5. Voer het 14-cijferig gebruikersnummer in bij ‘VECOZO nummer’. Kies voor de knop ‘Volgende’.
  6. Kies nogmaals voor ‘Volgende’.
  7. Voer vervolgens de pincode in die u van VECOZO heeft ontvangen. U heeft twee pincodes ontvangen: één van het UZI-register en één van VECOZO. Dit zijn niet dezelfde pincodes! Als u problemen heeft met de UZI-pincode dient u contact op te nemen met het UZI-register.
  8. Kies na het invoeren van de pincode voor de knop ‘Volgende’.
    De registratie is nu voltooid; de VECOZO-gebruiker is aan de UZI-pas gekoppeld. VECOZO registreert automatisch dat u voortaan met de UZI-pas inlogt.
  9. Kies voor ‘Inloggen’ om op het VECOZO-portaal in te loggen.