Kan ik een declaratie intrekken of crediteren?

Antwoord

Het kan voorkomen dat de ontvangende partij van een door u ingediende declaratie aangeeft dat u een creditnota in moet dienen, of dat u een declaratie zelf wilt intrekken. VECOZO kan dit niet voor u doen. Wat u wel kunt doen (indien nodig in overleg met de ontvanger) is de ingediende declaratie crediteren.

Een creditnota maakt u aan in uw declaratieprogramma. Binnen dat programma zult u ergens een optie 'credit' in plaats van 'debet' aantreffen. Mocht u die optie niet kunnen vinden, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw softwareleverancier.

Als de nota is aangemaakt dient u deze op dezelfde manier in als iedere andere declaratie. Door de indicatie 'credit' in het declaratiebestand wordt het te declareren bedrag negatief, en dus gecrediteerd. In de declaratiegegevens op onze website staat bij een creditnota dan een min-teken voor het bedrag.

Indien een declaratie dubbel is ingediend, kunt u het beste contact opnemen met de ontvangende partij. Zij kunnen de dubbele declaratie afkeuren of aangeven dat u een creditfactuur kunt indienen.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Indienen en opzoeken

Afhandeling declaraties

Valideren

Softwarepartijen

Zorgverzekeraars