Let op: Bij 'Inloggen' ziet u de optie eHerkenning. Dit inlogmiddel is voorlopig alleen beschikbaar voor pilotdeelnemers. Meer weten?

Waar vind ik de retourinformatie van een declaratie?

Antwoord

Er zijn twee manieren om retourinformatie te zoeken. U kunt rechtstreeks zoeken naar retourberichten via de zoekfilters, of de retourinformatie opzoeken via de gerelateerde berichten bij een GDS801 heenbericht.

Op het detailinformatiescherm van het retourbericht ziet u onder andere de ingediende en vergoede bedragen, en kunt u het retourbestand downloaden.

Om naar berichten te zoeken klikt u in het Berichtloket of via de dienst Declareren op het menu ‘Berichten zoeken’. Het onderstaande scherm verschijnt.

Retourinformatie zoeken via de zoekfilters
U kunt specifiek zoeken naar GDS802 retourberichten. Het actieve filter ziet u in de gele balk. Om naar retourinformatie te zoeken filtert u onder het kopje ‘Berichtstroom’ op 'GDS802' en/of 'AanvullendeRetourinfo'.

Nadat u op de knop 'Filter' hebt geklikt ziet u het resultaat van uw zoekopdracht:

U opent een GDS802 bericht door op de regel van het gewenste bericht te klikken. Bovenaan het detailscherm van het bericht ziet u dan een knop Download () . Via deze knop kunt u het bericht openen, opslaan en/of inlezen in uw softwarepakket.

Let op: na het downloaden van de payload (het fysieke bestand) is dat nog 24 uur beschikbaar in het Berichtloket. Daarna wordt het bestand automatisch verwijderd en is de Download knop niet meer beschikbaar. De bijbehorende informatie over het bericht blijft wel zichtbaar, totdat de bewaartermijn is verstreken.

Wilt u meerdere retourberichten in één keer downloaden, selecteer dan via de vierkantjes vooraan elke regel de berichten die u wilt downloaden. Bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnt een downloadknop (). Als u daarop klikt worden alle geselecteerde retourberichten die nog kunnen worden gedownload in één zipbestand opgeslagen op de opgegeven locatie op uw pc.

Retourinformatie zoeken via het ingediende bericht
U kunt retourinformatie (mits aanwezig) ook zoeken via het ingediende GDS801 heenbericht. Filter hiervoor onder het kopje ‘Dienst’ voor 'Declareren' en onder het kopje ‘Berichtstroom’ voor 'GDS801'. Klik vervolgens op de knop 'Filter', en het zoekresultaat verschijnt:

Open het gewenste bericht door op de regel van dat bericht te klikken. Als de verzekeraar een retourbericht heeft aangeboden ziet u op het detailscherm van het GDS801 heenbericht een menu/kopje “Gerelateerde berichten”. Onder dat kopje ziet u het bijbehorende GDS802 retourbericht staan.

Klik op de regel van het retourbericht om dit te openen. U ziet dan bovenaan op het detailscherm een knop Download () . Via deze knop kunt u het bericht openen, opslaan en/of inlezen in uw softwarepakket.

Let op: na het downloaden van de payload (het fysieke bestand) is dat nog 24 uur beschikbaar in het Berichtloket. Daarna wordt het bestand automatisch verwijderd en is de Download knop niet meer beschikbaar. De bijbehorende informatie over het bericht blijft wel zichtbaar, totdat de bewaartermijn verstreken is.

Algemeen

Indienen en opzoeken

Afhandeling declaraties

Softwarepartijen

Zorgverzekeraars