Het lukt mij niet om mijn certificaat te installeren/verlengen in een externe omgeving.

Antwoord

De belangrijkste aanpassing voor het nieuwe installatie- en verlengingsproces is dat u als gebruiker van de Citrix omgeving zelf de installatietool (executable) kan uitvoeren. Mogelijk dient de leverancier van uw Citrix omgeving deze installatietool nog te 'whitelisten'. Mocht u hier vragen over hebben dan verwijzen wij u graag naar de leverancier van uw Citrix omgeving.

De installatietool zorgt ervoor dat het certificaat in de Windows Certificate Store wordt opgeslagen. De installatietool maakt gebruik van het klembord. Op de achtergrond wordt een verificatiecode gekopieerd naar het klembord en geplakt in de installatietool zodat de tool het certificaat kan plaatsen in de Windows Certificate Store. Het is mogelijk dat u bovenstaande stappen niet kunt uitvoeren omdat u bepaalde bevoegdheden of interne autorisaties mist. Voor deze bevoegdheden en autorisaties verwijzen wij u graag naar uw IT-afdeling of systeembeheerder.

Omdat elke omgeving anders is ingericht kunnen wij u geen specifieke aanpassingen geven. Wat goed is om te melden is dat de nieuwe installatietool technisch gezien hetzelfde werkt als de VECOZO Configurator uit het oude proces in Internet Explorer.