De zorgverzekeraar vraagt om aanvullende informatie, hoe kan ik deze toesturen?

Antwoord

Een zorgverzekeraar kan voor de beoordeling van een ontvangen machtiging aanvraag aanvullende informatie nodig hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s of andere documenten zijn die van toepassing zijn op de betreffende machtiging aanvraag. De verzekeraar verandert de status dan naar ‘Wacht op informatie’, dit kan van de zorgverlener, verzekerde of van beide zijn, of ‘Verzekerde opgeroepen op spreekuur’.

Als u als zorgaanbieder om extra informatie wordt gevraagd kunt u deze toevoegen door de machtiging op te zoeken en te openen door op het blauwe ID nummer te klikken. U ziet dan de knop ‘Aanbieden aanvullende info’ staan. U ziet dan de reden die de zorgverzekeraar hebben opgegeven waarom de zorgverzekeraar extra informatie nodig heeft en ook wat zij nodig hebben.

Voor het uploaden van de bijlage gelden de voorwaarden:
- Het totaal van de bestanden mag niet groter zijn dan 20MB
- De naam van het bestand mag geen vreemde tekens, zoals punt of komma, bevatten (de .extensie wordt wel geaccepteerd)

Ook het toelichtingsveld mag GEEN vreemde tekens of een harde enter voor een nieuwe zin bevatten, anders krijgt u bij het klikken op verzenden een foutmelding.

Door op ‘Verzend’ te klikken stuurt u de aanvullende informatie. De zorgverzekeraar krijgt een melding dat de status is veranderd naar ‘Aanvullende informatie ontvangen’ en neemt de aanvraag verder in behandeling.

Als het voor u onduidelijk is waarom de zorgverzekeraar aanvullende informatie nodig heeft, kunt u contact opnemen met de betreffende zorgverzekeraar.

Algemeen

Machtigingsaanvraag indienen en beheren