Hoe kan ik mijn machtiging wijzigen, intrekken of opslaan?

Antwoord

Of u de machtiging kunt wijzigen, intrekken of opslaan ligt aan de status van uw machtiging.
Hebt u de machtiging tussentijds opgeslagen, klikt u dan op 'Opgeslagen machtiging'. Hebt u de machtiging ingediend bij de zorgverzekeraar, klikt u dan op 'Ingediende Machtiging'.

Opgeslagen machtiging

Wanneer een Machtigingsaanvraag tussentijds is opgeslagen, kunnen de antwoorden en bijlagen in het formulier nog gewijzigd worden. De begindatum kan niet meer gewijzigd worden. Als de begindatum niet klopt, dient de Machtigingsaanvraag opnieuw aangemaakt worden.

Een tussentijds opgeslagen machtiging kan niet handmatig verwijderd worden; dit gebeurt automatisch na 28 dagen.

U ontvangt een notificatie om de machtiging af te ronden 7, 14 en 21 dagen nadat u de machtiging hebt opgeslagen. Na het verwijderen van de tussentijds opgeslagen machtiging, wordt hiervan ook een email gestuurd naar u. Deze email wordt verzonden naar het e-mailadres dat geregistreerd staat in het persoonlijk certificaat waarmee u de machtiging bent gestart. 

Ingediende machtiging

Als een Machtigingsaanvraag al ingediend is bij de zorgverzekeraar of het zorgkantoor, kan de aanvraag niet meer gewijzigd worden. Het is wel mogelijk om door u een ingediende Machtigingsaanvraag in te trekken.

Een aangevraagde machtiging die nog bij de zorgverzekeraar in behandeling is of al is goedgekeurd kan door de zorgverlener nog worden ingetrokken. Klik hiervoor op het detailscherm op de knop ‘Intrekken’, en geef de reden van intrekking aan. Als het intrekken van de machtiging niet mogelijk is ontbreekt deze mogelijkheid.

De status van de machtiging wordt in het detailscherm en de machtigings-Pdf automatisch aangepast.
Een ingetrokken machtiging kan niet opnieuw worden heropend.

Een ingediende machtiging kan niet verlengd worden, neem hiervoor contact op met de betreffende zorgverzekeraar.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Machtigingsaanvraag indienen en beheren

Softwarepartijen