Hoe kan ik gebruik maken van Gebruikersbeheer?

Antwoord

Om toegang te krijgen tot de dienst Gebruikersbeheer hebt u een geldig persoonlijk certificaat nodig op naam van de bij VECOZO geregistreerde contactpersoon. Andere gebruikers hebben géén toegang tot deze dienst.

Bent u de Contactpersoon en beschikt u over een actief VECOZO-certificaat? Dan kunt u via het Gebruikersbeheer of Systeemcertificaatbeheer een overzicht zien van alle uitgegeven certificaten onder de betreffende instantie (per Vecozo-code). Als Contactpersoon kunt u nadat u bent ingelogd op de volgende manier het scherm van de dienst Gebruikersbeheer/Systeemcertificaatbeheer oproepen:

Klik, rechtsboven in de navigatiebalk, op het gebruikersnummer van uw certificaat (veertiencijferig nummer onder uw naam) en kies voor 'Mijn gegevens'. U komt dan in een menu terecht. Hier kiest u voor "Algemene instellingen".

De volgende knoppen worden zichtbaar. Kies vervolgens voor Gebruikersbeheer als het gaat om persoonlijke certificaten en kies voor Systeemcertificaatbeheer voor systeemcertificaten:

In Gebruikersbeheer ziet u een overzicht van alle gebruikers met persoonlijke certificaten. In Systeemcertificaatbeheer een overzicht van alle aangemaakt en geactiveerde systeemcertificaten.