Waar vind ik een overzicht van alle certificaten die zijn uitgegeven?

Antwoord

Bent u de Contactpersoon en beschikt u over een actief VECOZO-certificaat? Dan kunt u via het Gebruikersbeheer of Systeemcertificaatbeheer een overzicht zien van alle uitgegeven certificaten onder de betreffende instantie (per Vecozo-code). Als Contactpersoon kunt u door rechtsboven op uw naam te klikken kiezen voor ‘Mijn gegevens’ > ‘Algemene instellingen’. Vervolgens kunt u kiezen voor Gebruikersbeheer en Systeemcertificaatbeheer.

Gebruikersbeheer

Het overzicht met gebruikers met een persoonlijk certificaat wordt geopend. Let op; hier worden alleen de gebruikers getoond die gekoppeld zijn aan de betreffende instantie (per Vecozo-code) waarmee u bent ingelogd.

Het overzicht bestaand uit verschillende kolommen:

  • Gebruikersnummer: Deze is alleen gevuld als de gebruiker het certificaat heeft geïnstalleerd. De gebruiker heeft dan de status Geactiveerd zoals bekend in de gebruikersoverzichten per kwartaal. Indien het gebruikersnummer leeg is dan heeft de gebruiker de status Aangemaakt.
  • Naam: De geregistreerde naam van de gebruiker
  • Einddatum certificaat: Datum tot wanneer het actieve certificaat geldig is.
  • Acties:

                > Wijzig gebruiker (ontkoppelen authenticatie-app of deblokkeren gebruiker)

                  > Verwijder gebruiker

Systeemcertificaatbeheer

Het overzicht met systeemcertificaten wordt geopend. Let op; hier worden alleen de systeemcertificaten getoond die gekoppeld zijn aan de betreffende instantie (per Vecozo-code) waarmee u bent ingelogd.

Er kunnen binnen Systeemcertificaatbeheer geen acties worden uitgevoerd.

Het overzicht bestaand uit verschillende kolommen:

  • Gebruikersnummer: Deze is alleen gevuld als het certificaat is geïnstalleerd. De systeemgebruiker heeft dan de status Geactiveerd zoals bekend in de gebruikersoverzichten per kwartaal. Indien het gebruikersnummer leeg is dan heeft de gebruiker de status Aangemaakt.
  • Naam: Staat altijd vermeld als Systeemcertificaat
  • Einddatum certificaat: Datum tot wanneer het actieve certificaat geldig is.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Installeren/verlengen

Back-up maken/terugplaatsen

Inloggen/wachtwoord

Geblokkeerd/Verlopen/Verwijderd

Gebruikersbeheer

Testomgeving