Hoe kan ik een zorgverzekeraar volgen of preferente zorgverzekeraar instellen?

Antwoord

Voor het laten volgen van uw overeenkomst(en) huisartsenzorg door verre zorgverzekeraars dien u de volgende stappen te doorlopen.

Accepteren overeenkomst

Accepteer de aangeboden basisovereenkomst en eventuele aanvullende modules door deze te selecteren en op de knop Accepteren te klikken:

Contracteren 10

Vervolgens accepteert u de voorwaarden en klikt u ook hier op de knop Accepteren:

Contracteren 11

Hierna wordt er een pop-up getoond waardoor u wordt doorgeleid naar het volgkeuze-scherm.

Selecteren tabblad Zorgverzekeraar volgen

Nadat u voor een bepaald contractjaar de basisovereenkomst van één of meer preferente zorgverzekeraars hebt geaccepteerd, dient u op het tabblad Zorgverzekeraar volgen die preferente zorgverzekeraars te selecteren waarvan u de contracten wilt laten doorsturen naar de verre zorgverzekeraars.

Selecteer hiervoor het tabblad Zorgverzekeraar laten volgen.

Selecteer vervolgens voor elke basisovereenkomst of u de overeenkomst wilt laten volgen (1). Vergeet niet na het selecteren van de keuze op de knop 'Opslaan' (2) te klikken.

U hoeft dit niet meer per contractjaar te doen. Indien de overeenkomst een langere looptijd heeft, bijvoorbeeld 2 jaar, dan wordt deze voor de gehele looptijd gevolgd door de preferente zorgverzekeraar. Als u later overeenkomsten voor extra aanvullende modules accepteert worden de bijbehorende prestatieafspraken ook automatisch doorgestuurd naar de verre zorgverzekeraars.

Controleren of geaccepteerde overeenkomsten zijn gecommuniceerd naar de verre zorgverzekeraars

De prestatieafspraken van geaccepteerde overeenkomsten (van de basisovereenkomst én van alle aanvullende modules) worden elke nacht doorgestuurd naar de verre zorgverzekeraars. In de details van een overeenkomst kunt u onder Actie geschiedenis controleren of dit ook gebeurd is.

Contracteren 15