Hoe trek ik een certificaat in via het Gebruikersbeheer?

Antwoord

Bent u de contactpersoon van de onderneming in het zorgverzekeraars domein en beschikt u over een actief VECOZO certificaat? Is het certificaat van de gebruiker voor de eerste maal deze dag geblokkeerd? Dan kunt u via Gebruikersbeheer certificaten deblokkeren. Als contactpersoon van een onderneming kunt u op de volgende manier Gebruikersbeheer openen:

• Klik rechtsboven in de navigatiebalk op het gebruikersnummer van uw certificaat (veertiencijferig nummer onder uw naam) en kies voor 'Mijn gegevens'. U komt dan in een menu terecht. Hier kunt u kiezen voor 'Algemene instellingen'.

CP
  • Onder dit menu ziet u een knop ‘Gebruikersbeheer’ en ‘Systeemcertificaatbeheer’. Gebruikersbeheer is voor het beheer van persoonlijke certificaten, Systeemcertificaatbeheer is voor het beheer van het systeemcertificaat.
  • Voor het intrekken van een gebruiker kiest u voor gebruikersbeheer. Door op het kruisje achter het gewenste certificaat te klikken kunt u de gebruiker verwijderen.